Zemiaky a cibuľu nakrájame. Na olivovom oleji opečieme cibuľu do zlatista. Pridáme zemiaky, červenú šošovicu a konzervu lúpaných paradajok. Zalejeme vývarom a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Potom polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Zjemníme smotanou na varenie. Tymian nasekáme najemno, slaninu nakrájame na kocky. Polievku dochutíme soľou, čiernym korením a tymianom. Slaninu opečieme. Polievku servírujeme s kopčekom kyslej smotany a pridať môžeme aj opečenú slaninku.
Červená šošovica, ktorá je zbavená šupky, nenadúva a je ľahko stráviteľná. Nielenže ju nemusíte pred prípravou namáčať a ľahko ju strávite, ale je i výborným zdrojom rastlinných bielkovín a svojim nutričným zložením môže byť skvelou alternatívou mäsa.
Komentáre